9 mai 2014

Black Friday 2014


          Cu totii ne amintim de Black Friday derulat in fiecare toamna, in ultima saptamana din noiembrie dar cati dintre noi stim si de varianta de primavara? Sa ridice manuta! Daca ma intrebati asta cu cateva zile in urma, ma abtineam de la raspuns.
           Printr-o intamplare am aflat ca nu doar in toamna e febra aceea a cumparaturilor in care, cu toate ca anticipam cozile kilometrice la care ne asezam (fie in online, fie in offline) suntem atrasi de ofertele prezentate si de speranta de a ne mai scurta wishlist-ul. Incet, incet piata din Romania pare sa adopte si modelul Black Friday Spring Edition lucru care nu poate decat sa ne bucure, spun eu. Din pacate eu am ratat aceasta editie de primavara care a debutat timid, lucru care m-a si determinat sa scriu acest articol si m-a dus cu gandul la adevaratul
Black Friday 2014 Romania .

Sunt insa optimista, si cred ca in urmatorii ani modelul va fi implementat la scara mai larga.


            Pana atunci insa avem runda 2, cea binecunoscuta, in noiembrie! Personal imi place faptul ca si noi am preluat conceptul si, cu fiecare editie,  devine o „sarbatoare a cumparaturilor” mai bine apreciata si de ofertanti si de cumparatori. In Romania, sunt convinsa ca notorietatea de care se bucura fenomenul Black Friday a condus la o crestere substantiala a vanzarilor inregistrate in ziua dedicata reducerilor si daca in urma cu doi ani oferta era mai restransa, anul trecut numarul brandurilor implicate a crescut si, imi place sa cred, ca si unii dintre noi, invatand din experienta, am devenit mai selectivi.
            Nu stiu voi dar pe mine Black Friday ma convinge sa imi pun bani deoparte si sa sper ca printre produsele reduse voi gasi si ceea ce imi doresc. Probabil daca stiam mai multe despre editia de primavara imi economiseam bani si as fi taiat pe lista cu dorinte cateva produse. Asa, am ratat evenimentul dar pot spune ca, in tot raul e si-un bine:
mi-a reamintit din timp de luna noiembrie.            Buna organizare consider ca este cheia unei runde de cumparaturi care sa faca vizibila satisfactia atat pe chipul nostru cat si in portofel. Nu doar cand vine vorba de Black Friday imi adaug produsele preferate in cos insa cu prilejul unei atare sarbatori este ideal sa facem asta cu cateva ore inainte de a se da startul cumparaturilor. Riscul ca site-urile sa clacheze e mare insa, daca noi avem salvate item-urile pe care le dorim, intreg procesul de cumparare este realizat intr-un timp mai scurt. De regula, vanez reducerile mai mari de 15%-20% si intotdeauna imi aleg site-uri de incredere pe care le verific in momentul in care se publica lista cu magazinele care ofera produse la reducere.
 Desigur, putem avea si
experiente nefaste cu produsele cumparate online insa mizez pe noroc si pe posibilitatea de returnare. Si cumparaturile facute in magazinele fizice ne pot provoca neplaceri prin cozile interminabile care ne-ar putea dermina sa parasim magazinul inainte sa fi cumparat ceva. Tinand cont de avantajale si dezavantajele cumparaturilor facute de Black Friday, prefer cumparaturile online.
 

Si cum omul cat traieste invata, mi-ar placea sa imi povestiti din experientele voastre legate de cumparaturile facute de Black Friday.


    Niciun comentariu:

09 10