De ce cumpar de la reduceri (3)

Servus lume draga, 😃

Cu aproape 3 ani in urma am scris primul articol pe tema Cumparaturi de la reduceri iar astazi dezbat din nou acest subiect in incercarea de a demonstra cati bani puteti economisi daca pastrati shopping-ul pentru cele 2 mari valuri de reduceri: de iarna, respectiv de vara.
Daca atunci am scris despre reducerile de vara (puteti gasi postarea aici ) acum o sa va arat ce mi-am luat pe parcursul acestei luni.
Nu am facut multe cumparaturi insa cred ca am luat decizii intelepte care imi vor tine portofelul departe de magazine in perioada urmatoare. 

Am inceput prin a-mi face o lista cu piese vestimentare care fie imi lipsesc din garderoba, fie trebuie inlocuite. Am continuat prin a-mi downloada aplicatiile magazinelor de unde obisnuiesc sa imi cumpar haine si am inceput sa fac un market research.



Pe sistemul "Piei ispita!" prefer sa nu am aplicatii legate de shopping in telefon, constienta fiind ca orice butonare a lui ar duce la vizualizarea aplicatiei si ulterior la cumparaturi din impuls. Va sfatuiesc sa incercati sa pastrati aplicatiile in telefon in perioada cand sunt reduceri sau in cazul in care cautati ceva anume si vreti sa vedeti care magazin are produsul si pretul cel mai bun.



Si acum sa va arat ce mi-am cumparat luna aceasta:

Incepem cu jacheta din piele ecologica de la Pull and Bear. A costat 130 RON, redusa de la 250 RON. Eu mi-am luat marimea M si imi vine numai bine. Imi place ca nu imi e scurta la maneci si nici in talie.
Cand am vazut mesajul tricoului de la Bershka am stiut ca trebuie sa il am. In mod cert nu aveam nevoie de el insa mi-am satisfacut un moft si mi l-am cumparat. Because I 💛cats si pentru ca urmaresc multe pisici pe Instagram. 😂A costat 15 RON.




O sa observati ca majoritatea lucrurilor cumparate sunt de la Pull and Bear. In ultimul timp e primul magazin in care intru cand merg in mall si prima aplicatie de shopping pe care o descarc. Au haine pe gustul meu si cand e perioada reducerilor, chiar nu se joaca. Reduc hainele cu pana la 70%.
Asadar de la ei mi-am mai luat un tricou basic alb, al carui pret initial era 40 RON, eu luandu-l cu 17 RON. Am mai adaugat in cos o esarfa rosu aprins care mi-ar fi placut sa fie putin mai lata, redusa de la 80 RON la 18 RON si o palarie care a beneficiat de aceeasi reducere substantiala.



Si tot de la Pull and Bear mi-am cumparat o geanta mica, simpla, neagra cu cusaturi albe, perfecta pentru plimbari sau, in cazul meu, a servit ca motivatie sa nu mai car toata casa cu mine cand merg la job.
Aveam mereu tendinta sa iau genti mari in care sa indes de toate si ulterior ma plangeam de dureri de spate. Asa ca, geanta mica, produse putine si 0 durere de spate. 😀
Sa va spun si pretul: 30 RON redusa de la 70 RON.



Am intrat si in Terranova de unde mi-am luat un alt tricou basic alb redus de la 40 RON la 8.9 RON. Buna afacere, nu? Si e si 100% bumbac.
Va recomand Terranova ca si alternativa la produsele basics din HM. De-a lungul timpului mi-am luat de la ei maiouri cu spaghetti strap in diverse culori, tricouri alb/negru/gri precum si tricouri cu dungi marinaresti. Intodeauna le-am luat in perioada reducerilor si au costat sub 10 RON per bucata.

Reserved a oferit in acest sezon reduceri de 70% astfel ca de la ei mi-am luat 2 perechi de blugi. O pereche a costat 30 RON (cei din dreapta), cealalta 40 (stanga) , preturile initiale fiind 100 RON per pereche. La ambele mi-am luat marimea 38 adica cat port de regula si imi vin ok.
Perechea din stanga inca se gaseste pe site. O puteti vedea aici.




Si daca sunteti curioase cum arata hainele imbracate, am facut 2 poze cu un outfit compus din imbracamintea cumparata 😏 Acum tot ce astept e sa vina primavara ca sa le pot purta!

PS: Si botinele sunt de la reducerile de anul trecut. Sunt de la HM si au costat 40 ron.



Inainte de a incheia postarea as vrea sa facem un calcul si sa vedem cati bani am cheltuit pe aceste cumparaturi si cat as fi cheltuit daca mi le-as fi cumparat cu cateva luni inainte.
Daca matematica mea e buna (mereu am urat-o) , atunci pentru aceste cumparaturi am platit: 307 RON. Daca le-as fi cumparat la pret intreg as fi platit undeva la 790 RON.
O diferenta destul de mare zic eu!

Acesta este si motivul pentru care rareori imi cumpar un produs la pret intreg. Daca imi place nespus de mult sau am nevoie urgenta de el, da atunci il cumpar. Altfel, stau si ma gandesc inainte sa ma avant in spartul banilor.
Unii ar zice sa sunt zgarcita. Sa fie sanatosi, zic. Eu ma consider cumpatata si un mic #saleshunter 😆

Sunt curioasa, voi vanati reducerile? Daca da, v-ati cumparat ceva luna asta?