11 carti de Craciun pe care sa le citesti in Decembrie

Luna Decembrie este aproape aici și fie că ești în căutare de cărți de Crăciun pentru tine sau cei dragi, am 11 recomandări care cred că o să îți placă.

Pe unele le-am cumpărat în anii trecuți și le recitesc cu plăcere în preajma Crăciunului iar pe altele, deși nu le-am citit, am căutat multe recenzii pe internet încât să pot scrie despre ele.




"O zi de Decembrie" de Josie Silver - o carte simpatică foc care m-a facut să zâmbesc cu gura până la urechi. Este o lectură ușoară , perfectă pentru noi ăștia romantici. Acțiunea se întamplă în luna Decembrie, în preajma Crăciunului, începând cu anul 2008 și terminând cu 2017.

"Anul viitor pe vremea asta" de Sophie Cousens. Dacă ți-a plăcut "O zi de Decembrie" o să îți placă și aceasta. Acțiunea se derulează în preajma Anului Nou deci este tot o carte cu parfum de sărbătoare care surprinde povestea unor oameni care se întâlnesc iar și iar. Tot o carte romantică, plină de farmec britanic.



"Zile de Crăciun" de Jeanette Winterson - 12 povestiri și 12 rețete pentru 12 zile de Decembrie, un fel de portal către descoperirea spiritului Crăciunului. Este o carte surprinzătoare, cu povești mai mult sau mai puțin siropoase, cu rețete mai mult sau mai puțin cunoscute.

"Dickens at Christmas" - o colectie a celor mai frumoase povești de Crăciun ale lui Charles Dickens. Și cu asta cred că am spus tot.




"Craciun la New York" de Lisa Nieschlag și Lars Wentrup - o carte tare frumoasă care nu doar că este plină de rețete care îți lasă gura apă ci și te invită la o plimbare prin New York-ul îmbrăcat în straie de sărbătoare. Calitatea hârtiei și fotografiile sunt superbe. Ar fi un cadou deosebit de Crăciun.


"Un băiat numit Crăciun" , "Fetița care a salvat Crăciunul", "Eu și Mos Crăciun" și "Spiridușa Adevărului" - toate scrise de Matt Haig. 4 cărți deosebite pe care le poți citi și celor mici. Povești cu elfi și reni fermecați care te fac să pășesti într-o lume magică și te vor învăța că trebuie să crezi și lucrurile imposibile se vor împlini. "Un baiat numit Craciun" beneficiază și de o ecranizare a poveștii, filmul fiind deja disponibil pe Netflix.

"Litere pe fulgi de Nea" și "Șotron pe zăpadă" - Două cărți recent apărute la Editura Siono. Cuprind povești scurte care își propun să aducă iarna mai aproape, o iarnă atipică ce cuprinde tradiționalul și neconvenționalul între aceleași coperte.

Ce cărți de Crăciun ai vrea să citești sau să oferi cadou?