Servus lume draga,
Pe principiul, "long time no food post" astazi o sa va povestesc despre cat de usor e sa faci sushi acasa. O reteta simpla si delicioasa cu ingrediente care ne sunt acum la indemana si le gasiti in orice supermarket.
Pentru ca nu ma impac foarte bine cu somonul, am decis sa fac maki rolls cu avocado si castravete si cateva cu niste bucati de mango ramase de la micul dejun.
Cele cu mango nu au mai apucat sa fie pozate, atat de bune au fost. Sau atat de obsedata sunt eu de mango incat orice contine mango e delicios. 😅 Va las pe voi sa judecati.
Revenind insa la ingredientele pentru sushi, eu le-am luat pe majoritatea de la saptamana asiatica de la Lidl iar algele nori de la Auchan. Gasiti insa produse din bucataria asiatica si la Kaufland sau Carrefour. Sau Mega.
Si daca sunteti din Cluj, si la Taste of Asia pe Strada Bucuresti.
Si acum ca am terminat cu ingredientele, sa va scriu in cativa pasi rapizi cum puteti face maki rolls cu avocado / castravete / mango / orice va place.
1. Pentru prepararea orezului aveti nevoie de:
- 2 cani de 250 de ml de orez
- 2 cani de apa 4 linguri otet de orez
- 3 linguri de zahar
- 2 lingurite de sare
2. Clatiti orezul in 4-5 ape astfel incat mare parte din excesul de amidon de pe boabele de orez sa se scurga.
3. Dupa clatire, lasati orezul sa se scurga 30 min.
4. Dupa cele 30 min, puneti orezul intr-o oala, adaugati cele 2 masuri de apa si lasati-le sa dea in clocot. In acest timp puteti pregati amestecul pentru orez: otet de orez, sare si zahar care se amesteca intr-un bol pana cand zaharul si sarea sunt dizolvate.
5. Dupa ce apa in care este orezul a dat in clocot, acoperiti oala cu un capac si lasati orezul sa fiarba la foc mic spre mediu timp de 10 min.
6. Dupa cele 10 min, opriti focul si lasati orezul sa se odihneasca inca 15 min, timp in care nu ridicati capacul oalei.
7. Dupa cele 15 min, amestecati orezul cu acea compozitie din otet de orez-sare-zahar si lasati 5 min orezul sa se raceasca.
8. Gata-i orezul, acum hai sa facem maki rolls.
9. Aveti nevoie de un rulou de bambus peste care puneti alga de nori cu partea lucioasa in jos.
10. Ne umezim mainile si luam bucatelele de orez pe care le intindem pe alga de nori. Peste punem fasii subtiri de castravete / avocado / ce dorim.
11. Folosindu-ne de ruloul de bambus rulam sushi-ul iar apoi taiem ruloul cu un cutit ascutit. Inainte de fiecare taietura putem pune lama cutitului in apa pentru a se curata de excesul de orez si a taia frumos ruloul de sushi.
12. Done! 💪
12. Done! 💪
Pozele de mai sus sunt de la prima incercare de sushi. Am vrut neaparat sa imortalizez momentul.
Va pot spune ca omul din greseli invata si ca poate ar fi mers mai mult castravete/avocado/ce vreti voi
si mai putin orez. Insa gustul, oh gustul a fost ce trebuie.
Fapt confirmat si de colegii de la birou. 😀
Voi ati incercat sa faceti sushi acasa?