Bomboane Raffaello cu capsuni | Reteta simpla





Ce ziceti de o reteta simpla de bomboane Raffaello cu capsuni? 

Unde mai pui ca se face rapid si este tare gustoasa, mai ales acum ca ale noastre capsuni sunt inca in sezon. Si daca cumva nu va plac capsunile, nici o problema. Le puteti inlocui cu zmeura sau orice alt fruct doriti. Puteti merge si pe varianta retetei clasice cu migdale hidratate sau folosi caju si alte feluri de nuci. You choose. 😊





Mod de preparare:

1. Intr-o oala mica se pune la fiert apa impreuna cu zaharul pudra. Se lasa la fiert circa 5 min. pana se ingroasa putin.
2. Se adauga apoi esenta de vanilie, praful de sare si la final untul. 
3. Odată topit untul și compozitia omogeniza, se trage oala de pe foc și se adaugă fulgii de cocos amestecati deja cu laptele praf pentru a nu a face cocoloase. 
4. Compozitia se amesteca rapid cu o lingura de lemn si nu se mai pune inapoi pe foc.  Se da la frigider cca 20 min , acoperita cu folie alimentara pusa direct pe suprafata pentru a nu face crusta. 



5. După ce se intareste putin cat sta la frigider, puteti incepe sa modelati bomboanele. 
6. Se ia o lingurita mica de compozitie, se aseaza in mijloc 1/2 sau 1/4 🍓si se formează bilele in palma dupa care se tavalesc prin nuca de cocos. 
7. Pofta mare!