2 Retete Usoare de Ciocolata Calda | Fara Zahar

 Vin catre voi cu doua retete usoare de ciocolata calda, cremoasa si #FaraZahar adaugat pe care sa le incercati in sezonul rece. 🎊🍫


Amandoua sunt parfumate, aromate si pregatite cu banutii de ciocolata fara zahar adaugat de la Sweeteria. Am ales express sa postez retetele astazi pentru ca 14 Noiembrie este "Ziua luptei impotriva diabetului" si e un moment prielnic pentru a atrage atentia asupra consumului ridicat de zahar in alimentatie. Romania ocupa loc fruntas in incidenta cazurilor de diabet atat la adulti, cat si la copii. Avand in familie un caz de diabet zaharat care necesita zilnic insulina, stiu ce inseamna aceasta boala si militez pentru scaderea consumului de zahar si preventie. 

Daca totusi doriti sa va satisfaceti pofta de dulce si vreti sa va bucurati de o ciocolata calda cremoasa in acest sezon, alegeti o ciocolata cu indulcitor natural sau una neagra. Pasi marunti cu impact mare asupra cresterii starii de bine si mentinerea sanatatii.😃


Revenind la cele doua retete, nu va mai tin pe jar. Le gasiti mai jos:

Ciocolata calda, cremoasa, cu chili si scortisoara

Ingrediente:

  • 50 g ciocolata cu lapte fara zahar adaugat
  • 330 ml lapte/ 1 cana
  • 1 lingura de scortisoara
  • 1 varf de sare
  • 1 lingurita sirop de vanilie fara zahar adaugat
  • 1 ardei iute, taiat in jumatate, fara seminte
  • 1 lingurita indulcitor (eu am folosit Dulcisor)

Mod de preparare:

1. Punem ciocolata si laptele (adaugat treptat, nu tot odata) la incalzit intr-o craticioara la foc mediu si amestecam cu o lingura de lemn.

2. Adaugam scortisoara, siropul de vanilie si varful de sare si amestecam.

3. Punem ardeiul iute si tinem craticioara pe foc pana ajunge aproape de punctul de fierbere. Apoi o luam de pe foc si o lasam 5 minute dupa care scoatem ardeiul iute. Daca vreti sa fie mai spicy, lasati ardeiul iute 10 minute.

4. Daca nu vi se pare suficient de dulce, puneti acum lingurita de Dulcisor.

Ciocolata calda cu chili si scortisoara este gata!



Ciocolata calda, cremoasa cu portocala, scortisoara, nucsoara si ghimbir

Ingrediente

  • 50 g ciocolata cu lapte fara zahar adaugat
  • 330 ml lapte/ 1 cana
  • 1 lingura de scortisoara
  • 1 varf de ghimbir macinat
  • 1 varf de nucsoara
  • coaja rasa de la jumatate de portocala

Mod de preparare

1. Punem ciocolata si laptele (adaugat treptat, nu tot odata) la incalzit intr-o craticioara la foc mediu si amestecam cu o lingura de lemn.

2. Adaugam scortisoara, nucsoara, ghimbirul macinat si coaja de portocala rasa si amestecam.

3. Tinem craticioara pe foc pana ajunge aproape de punctul de fierbere. Apoi o luam de pe foc si o lasam 5 minute sa se infuzeze aromele.

4. Si gata, e buna de servit!

PS: Daca vreti sa obtineti o consistenta mai densa, asemanatoare budincii, puneti o data cu ciocolata si 1/2 lingurita de amidon alimentar. Doar sa amestecati rapid sa nu se faca cocoloase.

Cat despre produsele Sweeteria, daca doriti sa le luati dintr-un magazin fizic, sa stiti ca se gasesc la DM-drogerie markt.


Daca incercati reteta, sa-mi dati de stire. Aici sau pe Instagram.💓