Servus lume draga,
Daca mai tineti minte si daca ma urmariti pe Instagram
(wink 😉) v-am aratat pe Insta Stories zilele trecute ca am primit un nou
colet din partea celor de la Vegis.
Cum mousse-ul de ciocolata a fost un adevarat succes, Vegis
mi-a dat o noua provocare si de aceasta data o sa fac un cheesecake raw vegan
cu afine. Primul meu cheesecake raw vegan de altfel.
Si nu cu orice afine, ci afine culese in vara de tata si congelate de mama. 😃
Si nu cu orice afine, ci afine culese in vara de tata si congelate de mama. 😃
Bun, sa trecem la treaba zic!
Pentru cheesecake-ul raw vegan
cu afine aveti nevoie de:
250g Caju – hidratate peste noapte
1/2 plic Nuca de cocos razuita (cca 100 g)
600 ml lapte de cocos – varianta cremoasa
250g afine
2 lingurite ulei de cocos
Pentru blat:
- Puneti nucile, migdalele, curmalele si nuca de cocos intr-un blender alaturi de ¼ lingura de sare si 1 lingurita ulei de cocos topit.
- Mixati pana aveti o compozitie cu textura sfaramicioasa. Nu va faceti griji, cand o scoateti din blender veti observa ca s-a legat datorita curmalelor si a uleiului de cocos. Daca aveti un blender bun e floare la ureche. Eu m-am chinuit putin la blat deoarece blenderul meu nu are o putere prea mare insa mi-a venit ideea sa le toc putin inainte si abia apoi sa pun in blender. Zic si facut. Si reusit. 😄
- Compozitia o intindeti pe o tava rotunda si o puneti deoparte.
Pentru crema:
- Aveti nevoie de caju, lapte de cocos si de o lingurita de ulei de cocos topit pe care le puneti intr-un blender si le mixati pana obtineti o consistenta cremoasa. Puteti pune si vanilie sau sirop de artar daca va doriti o crema mai dulce. Eu n-am mai pus.
- Jumatate din cantitate o puneti deoparte iar in cealalta jumatate ramasa in blender adaugati afinele si mixati pana cand obtineti o crema de culoarea florii de liliac.
Preparare:
- Peste blat intindeti crema de afine si peste aceasta din urma crema de culoare alba.
- Puneti cheesecake-ul la frigider pentru 4h sau la congelator pentru 30 min (timpul poate varia in functie de cat de rapid raceste congelatorul sau frigiderul vostru.)
- Pentru ornat eu am folosit afine si mure congelate si fulgi de nuca de cocos. Voi puteti folosi fructe proaspete daca gasiti. Eu n-am avut noroc.
That’s it! Asa-i ca nu e greu de facut?
Sunt curioasa, ati incerca aceasta reteta de cheesecake raw
vegan?